- еред тим, як розпочати обсмажування, всі зерна ми вручну перебираємо, прибираємо зіпсовані зерна та інші непотрібні домішки.
- Відібрані зерна ми відправляємо у спеціальну піч, де протягом 15-20 хвилин вони обсмажуються.
«Обсмажування зерен — дуже важливий та відповідальний момент у виробництві шоколаду, адже обсмажуванням можна змінити смак бобів — можна його покращити, а можна, навпаки, зіпсувати. - Після обсмажування боби потрапляють у спеціальну дробарку. Тут з них зчищається лушпиння, а самі зерна перемелюються в какао-крупку. До речі, обсмажені зерна какао дуже смачні і навіть мають ефект сильного енергетика.
- Наступний етап – перетирання та замішування шоколаду. Це робимо за допомогою меланжера. У ньому какао-крупка змішується з іншими інгредієнтами і перетворюється на однорідну масу дуже ніжної консистенції.
Зазначимо, що шовковистість текстури з'являється при подрібненні не менш як до 20-17 мікрон. По суті, це вже шоколад, тільки рідкий. Одна партія такого шоколаду обертається у меланжері до трьох днів, щоб усі складові подрібнилися до 0,1 мікрона.
«Це забезпечує найкраще розкриття смаку какао-бобів. Тільки уявіть, як приємно на цей процес дивитися… А який неймовірний аромат шоколаду можна відчувати під час цього! Ароматерапія у кращому вигляді». - Потім шоколад остуджують та брикетують по 1 або більше кілограм. Перед тим, як з брикетів формувати плитки шоколаду, його темперують.
«Це процес кристалізації какао-масла, завдяки якому він набуває глянцевого блиску, і шоколад „тане у роті, а не в руках"». - Коли настає час, темперований шоколад ми перетворюємо на плитки шоколаду, батончики або цукерки, рівномірно розподіляючи шоколад по формочкам.
- Заготівлі для шоколадних плиток повільно їдуть у спеціальний агрегат, звідки через 8-10 хвилин, вже загорнуті у фольгу, потрапляють у спритні руки пакувальників.
Це останній етап народження шоколаду – упаковка у фірмові коробочки.
Можна сказати, що ви стали свідками народження шоколаду HEALTHY CHOICE!